Behandeling op verwijzing van uw huisarts, specialist of bedrijfsarts wordt door de ziektekostenverzekeraars uit de aanvullende verzekering vergoed. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt verschilt per verzekering en is afhankelijk van uw aanvullende pakket.

Behandeling van kinderen onder de 18 jaar worden maximaal 18 keer vergoed uit de hoofdverzekering. Chronische aandoeningen worden vanaf de 21e behandeling vergoed uit de hoofdverzekering, mits de aandoening/ziekte voorkomt op de chronische lijst (bekend bij Uw oefentherapeut). De vergoeding voor de 1e 20 behandelingen valt onder de aanvullende verzekering, dit is dus weer afhankelijk van uw eigen aanvullende pakket. Een behandeling oefentherapie (vergoed vanuit de aanvullende verzekering) heeft geen consequenties voor uw eigen risico. Meer informatie? Neem dan gerust contact op.

 

Directe toegangkelijkheid oefentherapie

Met klachten van het bewegingsapparaat kunt u tegenwoordig rechtstreeks naar de oefentherapeut. Voortaan hoeft u dus niet in alle gevallen eerst naar uw huisarts voor een verwijsbrief. Hoe weet u zeker dat u met uw klachten bij de oefentherapeut aan het juiste adres bent? Voorafgaand aan de eventuele behandeling wordt een screening uitgevoerd. Op grond daarvan wordt duidelijk of oefentherapie in uw geval ook inderdaad de aangewezen behandeling is. Is dit niet het geval dan krijgt u deskundig advies wat u het beste kunt doen. Is dit wel het geval dan kunt u snel aan de slag.